måndag 6 april 2009

Splash 09

Det sista jag tänkte på under den snöiga färden ner till Viehhofen var nog utomhusbad. Men en vecka senare stod jag, Rickard och Andreas på toppen av Schmittenhöhe iklädda endast badkläder, pjäxor och skidor. Det var dags för Splash 09.

Splash är en ”waterslide contest” som andordnas här varje år i slutet av säsongen. Det går helt enkelt ut på att ta fart i backen och sedan glida så långt som möjligt på en pool (pöl) med mediumvarmt vatten. De deltagare som tar sig över hela poolen går sedan vidare till nästa omgång där starten flyttas närmare vattnet så att man får mindre fart och följaktligen får svårare att ta sig över till andra sidan. Så håller det på tills det att en lycklig, 500 euro rikare, vinnare och 39 blöta och kalla förlorare kvarstår.

Vi var mycket segervissa på morgonen och trodde att Rickards monsterpuderskidor (ett par K2-Pontoon, 130mm breda under foten för den skidintresserade) skulle göra susen. Självförtroendet och entusiasmen sjönk dock drastiskt när vi kom upp för att hämta nummerlapparna på morgonen och funktionärerna höll på hacka bort isen från vår badsjö. Självförtroendet sjönk sedan till botten tre rutinerade watersliderävar dök upp med en snowboard på varje fot och vi gick in för att ha roligt istället. Det visade sig bli både roligt, blött och faktiskt gå ganska bra. Jag och Rickard gick vidare till tredje omgången, Andreas blev bästa snowboardåkare och kom på delad fjärdeplats efter de dopade dubbelbrädstöntarna.

I övrigt rullar det på som vanligt och våren har nu slagit till på allvar. Isen har gått upp och man kan gå på stan i shorts och t-shirt på dagarna. I Zell är det oerhört slaskigt i backarna med uppe på Kitz är det fortfarande fina fisken. Det återstår nu 5 dagar innan jag tar mig till München och sedan vidare till Edinburgh för att hälsa på Elin i tio dagar. Jag längtar!

Hälsningar från ett soligt Zell am See!/Martin


Över!

Rickard på gång

Glada pristagare



Flygtur på Kitzsteinhorn
















1 kommentar:

hattnisse sa...

Bra fantasi och snygg mössa.