fredag 12 december 2008

Så var det fredag igen

Veckorna verkligen flyger fram här! Sedan italienhelgen har det gått två ganska vanliga skolveckor: Föreläsningar från 8.30 till 19.00 på måndagar, lite lugnare på tisdagar men orkester på kvällen, jättelugnt på onsdagar (bara 1,5 h i skolan), en helt magiskt otroligt tråkig Projektmanagementföreläsning följt av en lyx-kaffe på campus Innenstadt och Marketing på torsdagar och så är det fredag.

Det är julmarknadstider i Tyskland nu och det har ploppat upp glühweinstånd, krimskramsförsäljare och brända mandlar-prånglare lite varstans i staden. I våra kvarter ligger passande nog "pink christmas" som förutom de rosa granarna, den rosa belysningen och den till största delen manliga besökarskaran verkar funka precis som de andra julmarknaderna. Vi har spelat med orkestern två gånger på julmarknaden ute i Ismaning och jag tror varenda kotte i hela byn var där båda gångerna. Kallt men helmysigt. Jag, Andreas med besökerska och David har dessutom hunnit med ett besök på julmarknaden i Nürnberg som enligt rykte skulle vara den bästa och mysigaste i hela Tyskland. Den var i mitt tycke lite överreklamerad -ingen större skillnad mot München - men staden var fin och klart värd en dagsutflykt. Visst är det trevligt med julmarknad men man undrar hur det har kunnat bli en sån stor grej här: kallt, en massa stånd med dyrt godis, dyrt skräp, brända korvar och trångt. Måste ha med glühweinen att göra.

Jag är numera innehavare av ett SalzburgSuperSki-säsongskort. Vi är, som det ser ut i dagsläget, lediga mellan 15 feb och 20 april, så då j_vlar blir det åka av! Skall bara hitta ett billigt boende för 4-5 pers någonstans in den Alpen.

Ha det!
/martin

1 kommentar:

Jonas sa...

Det är bra att du skriver: "Hälsningar, Martin" i slutet på dina inlägg så att man vet vem det är som skriver. Annars hade jag nog börjat undra...

Hej hopp!